(Chronische) Slijmbeurs ontsteking (bursitis)


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

(Chronische) Slijmbeurs ontsteking (bursitis)

Een bursitis is een ontsteking (-itis) aan de slijmbeurs (bursa). Slijmbeurzen (met vloeistof gevulde zakjes) komen overal voor in het lichaam. De functie ervan is het breken van schokken op gewrichten. De blessure waarover we nu praten heet ook wel de subdelta bursitis (onder de delta spier; spier op het schoudergewricht). Deze blessure kan uiteindelijk leiden tot een bevroren schouder (ontstekingen hebben de neiging zich uit te spreiden naar omliggend weefsel). In de fitness is dit geen zeldzame blessure. De pijn wordt gevoeld bij bijvoorbeeld het uitvoeren van een bench press (bankdrukken) of een side raise (het naar de zijkant omhoog laten komen van 2 gewichten).

Behandeling
Er is eigenlijk maar 1 behandelmethode en dat is rust voor een lange tijd. Het probleem is echter dat bij een te lange immobiliteit van de schouder, er een bevroren schouder kan ontstaan. Het wordt dus niet aangeraden om de schouder geheel te ontzien, maar om de bewegingen die de pijn veroorzaken te vermijden (zoals het bankdrukken).

Blessures en Voeding
Een blessure is een beschadiging van het weefsel. Bij een dergelijke aandoening komen veel zogenaamde radicalen vrij uit de kapot gescheurde weefsels (oxidanten). Het is dan ook van uitermate groot belang dat het lichaam de benodigde nutriënten binnenkrijgt. Vitaminen en mineralen zijn een must in de herstelperiode (groenten en fruit), maar het allerbelangrijkste is het innemen van een goed anti-oxidanten complex (voedingssupplement) om de ontsteking het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de beschadigingen sneller te verwijderen, waardoor het genezingsproces zich snel en gezond kan voltrekken.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-(Chronische) Slijmbeurs ontsteking (bursitis) > Fitnessnet-