Extensieve Interval Fitness Gewichtstraining


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Extensieve Interval Fitness Gewichtstraining

De doelen van extensieve (= minder intensieve) interval fitness training zijn spierconditie, vetverlies en een verhoging van de spierspanning, met het accent op spierconditie. Deze trainingsmethode wordt vooral geadviseerd voor vrouwen die de spieren wat strakker willen maken in combinatie met vetverlies. Kracht is een bijkomend voordelig effect, als er volgens deze methode getraind wordt.

FIT (Frequentie, Intensiteit, Tijd)
Hieronder staan de richtlijnen voor duratie gewichtstraining.

  • F: 1-3 keer per week
  • I: 40%-60% van je 1RM (1 repetitie maximaal)
  • T: 20-35 herhalingen; 1-3 sets
De 1 RM test kan worden gedaan in het fitnesscentrum. Je kunt het ook zelf uitrekenen door gebruik te maken van de methoden in het artikel "Hoe is de 1RM (1 repetitie maximaal) te meten".
Elke oefening kan gebruikt worden bij deze trainingsmethode, wij raden echter wel aan om oefeningen te gebruiken die veel spiergroepen tegelijk trainen.

Variaties
Om variatie in je trainingsprogramma te houden, kun je gebruik maken van een aantal principes. Als je elke 6 weken je training aanpast, zie je verbeterde resultaten. We hebben de variaties verdeeld in set- en herhalingsmethoden en in tijdgerelateerde methoden.

Set- en Herhalingsmethoden

Tripple Sets Principe
Kies een spiergroep (bijvoorbeeld de borst) en doe 3 verschillende oefeningen (bijvoorbeeld flys, bench press en pullovers) zonder rust ertussen. Doe deze cyclus 2-4 keer (met ongeveer 2 minuten rust tussen de cycli; ga in de tussentijd wel iets actiefs doen, zoals rustig fietsen) Sets: 3 (oefeningen) x 1-3 (cycli)
Herhalingen: 20-35

Pre-Exhaustion/Super Sets Principe
Doe een oefening voor een specifieke spier (zoals de barbell wrist curls voor de onderarm/hand) en doe daarna onmiddellijk een andere oefening, die ook de voorgaande spier traint (zoals de biceps curl voor de bovenarm en onderarm/hand). Rust minder dan 2 minuten tussen de 2 oefeningen. Sets: 2 (oefeningen) x 1-3 (cycli)
Herhalingen: 20-35

Circuit Principe
Kies de spieren die je wilt trainen en in welke volgorde je ze wilt trainen. Doe 1 oefening (bijvoorbeeld een bovenbeen oefening), wacht 45 seconden en doe een andere oefening (bijvoorbeeld een buikspier oefening), wacht 45 seconden en doe een andere (bijvoorbeeld de biceps curl). Doe deze cyclus van 3 oefeningen 2 tot 3 keer (met ongeveer 2 minuten rust tussen de cycli) Sets: 3 (oefeningen) x 1-3 (cycli)
Herhalingen: 20-35

Multi Exercise Sets
In plaats van voor 1 spiergroep 4 keer dezelfde oefening te gebruiken, gebruik je nu verschillende oefeningen (bijvoorbeeld 2 preacher curls en 2 concentration curls voor de bovenarmspier)

Tijdgerelateerde Methoden

Rust Periodes
Het is belangrijk te weten, dat hoe minder tijd je neemt tussen sets, hoe meer calorieën er verbrand worden. Wij adviseren om maximaal 30 seconden rust te nemen tussen oefeningen bij deze specifieke methode.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Extensieve Interval Fitness Gewichtstraining > Fitnessnet-