Golfers en tennis elleboog


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Golfers en tennis elleboog

Een tenniselleboog is een ontsteking van de aanhechtingspunten van de elleboog bij de extensor carpi (buitenkant van de onderarm als de duim naar boven wijst). Het wordt meestal veroorzaakt door de klappen die het racket uitoefent op een goed dichtgeknepen hand, terwijl de back hand wordt uitgevoerd. Op dit moment zijn veel bedrijven bezig om speciaal schok-absorberend materiaal te ontwikkelen voor tennisrackets. Wij raden je dan ook aan om zo'n speciaal racket aan te schaffen als preventie.

Een golfers-elleboog is een blessure van de aanhechtingspunten van de andere grote spier in de onderarm, namelijk de flexor carpi (binnenkant van de onderarm als de duim naar boven wijst). Elke keer als een golfbal geslagen wordt, krijgen deze aanhechtingspunten een schok te verwerken. Dit kan uiteindelijk resulteren in een golfers-elleboog.

Het is overigens niet zo dat deze blessures alleen kunnen worden opgelopen door het beoefenen van bovenstaande sporten. Deze blessures vallen onder de R.S.I. blessures (Repetitive Strain Injury; zich herhalende spanning blessure), net als de muisarm. Er zijn speciale R.S.I. balletjes op de markt waarmee bovengenoemde spieren kunnen worden ontwikkeld. Op deze manier wordt de belastbaarheid van de spieren (en de belastbaarheid van de aanhechtingspunten) verhoogd. Hierdoor is de kans op dit soort blessures een stuk kleiner geworden.

Behandeling
Rust is het devies bij deze blessures. Als bepaalde activiteiten (in het dagelijks leven) pijnlijk zijn, moeten deze gestaakt worden om de spieren de benodigde rust te geven. Als de pijn langer dan 2 tot 4 weken aanhoudt, wordt het aangeraden om naar een arts te gaan voor een behandeling of opinion. Volledig herstel van deze blessure kan soms wel langer dan 1 jaar duren (vaak komt deze blessure terug, omdat er te snel weer wordt begonnen met activiteiten die de blessure voorheen veroorzaakt hebben). Het is belangrijk om heel langzaam met belastbare activiteiten te beginnen en de belasting van de spieren heel langzaam op te voeren. Zo kan de belastbaarheid weer langzaam verhoogd worden.

Blessures en Voeding
Een blessure is een beschadiging van het weefsel. Bij een dergelijke aandoening komen veel zogenaamde radicalen vrij uit de kapot gescheurde weefsels (oxidanten). Het is dan ook van uitermate groot belang dat het lichaam de benodigde nutriënten binnenkrijgt. Vitaminen en mineralen zijn een must in de herstelperiode (groenten en fruit), maar het allerbelangrijkste is het innemen van een goed anti-oxidanten complex (voedingssupplement). Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de beschadigingen sneller te verwijderen, waardoor het genezingsproces zich snel en gezond kan voltrekken.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Golfers en tennis elleboog > Fitnessnet-