Hernia


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Hernia

Een hernia is de algemene term voor het uitpuilen van weefsel. De herniated spine disc wordt ook wel een hernia nuclei pulposi genoemd. De nuclei pulposi zijn de zachte kernen (de zachte kernen zijn delen van tussenwervelschijven), die zich in de wervelkolom bevinden. De tussenwervelschijven hebben als functie om de schokken, die worden uitgeoefend op de wervelkolom, te dempen. De buitenste vezels aan de achterkant van de anulus fibrosus (dit is de buitenste ring van de tussenwervelschijven) zijn stijf en weinig elastisch. Door het voorover buigen van het lichaam en het draaien in deze gebogen positie (naar links of naar rechts), komt er een hele grote druk op de anulus fibrosus te staan. Als de druk te groot wordt, kan de anulus fibrosus scheuren, waardoor de kern naar buiten kan komen. De symptomen van deze verschuiving zijn onder andere pijn, gevoelloosheid en een gevoel van zwakte in de nek, armen en benen. Dit wordt allemaal veroorzaakt doordat de uitgeschoven kern een zenuw(baan) raakt of afknelt. De toestand waarin de kern door de anulus fibrosus komt, wordt een hernia nuclei pulposi genoemd.

Vanuit fitness oogpunt wordt dus sterk afgeraden om de zogenaamde Standing Bent-over Twists te doen.

Behandeling
Als iemand een hernia heeft, moet hij of zij altijd professionele hulp zoeken. Wat wij kunnen adviseren is rust en het liefst totale bedrust (voor minstens een paar weken). Het herstel van een spier kan erg lang duren, zeker omdat de rugspieren de langzaamste hersteltijd heeft van alle spieren in het lichaam.

Blessures en Voeding
Een blessure is een beschadiging van het weefsel. Bij een dergelijke aandoening komen veel zogenaamde radicalen vrij uit de kapot gescheurde weefsels (oxidanten). Het is dan ook van uitermate groot belang dat het lichaam de benodigde nutriënten binnenkrijgt. Vitaminen en mineralen zijn een must in de herstelperiode (groenten en fruit), maar het allerbelangrijkste is het innemen van een goed anti-oxidanten complex (voedingssupplement). Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de beschadigingen sneller te verwijderen, waardoor het genezingsproces zich snel en gezond kan voltrekken.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Hernia > Fitnessnet-