Meniscus & Kruisband Scheur


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Meniscus & Kruisband Scheur

Veel mensen denken dat de meniscus de knieschijf is, maar dat is het niet (de knieschijf heet de patella). De functie van de meniscus is om de schokken tussen de botten (tussen het scheenbeenbot of tibia en het bovenbeenbot of femur) in het kniegewricht op te vangen (zie onderstaande afbeelding). Het scheuren van de meniscus gaat vaak gepaard met een zwelling (zie onder) en acute pijn. Naderhand kan de knie ook gaan klikken. Bij deze blessure worden ook vaak de kruisbanden aangetast, waardoor het onderbeen naar voren en naar achteren kan gaan schuiven. Het is belangrijk om bij een dergelijke scheuring de achterbovenbeenspier (hamstrings) en de voorkantbovenbeenspier (quadriceps) goed te trainen.

Behandeling
Ook bij deze blessure is het devies rust. De pijn geeft aan wanneer de knie weer klaar is om belast te kunnen worden. Het gebruik van een knie brace zorgt voor extra ondersteuning, waardoor de meniscus minder wordt belast.

N.B. na een blessure, ontstaat er vaak een zwelling door de afgifte van bloed en vocht door het beschadigde weefsel (dit hangt af van de beschadiging van bijvoorbeeld de aderen). Door deze afgifte ontstaat er druk rondom de blessure, waardoor er vaak pijn ontstaat. Een ander nadeel hiervan is dat het genezingsproces duidelijk wordt afgeremd door de aanwezigheid van vreemde vloeistoffen in het weefsel.

 

Blessures en Voeding
Een blessure is een beschadiging van het weefsel. Bij een dergelijke aandoening komen veel zogenaamde radicalen vrij uit de kapot gescheurde weefsels (oxidanten). Het is dan van uitermate groot belang dat het lichaam de benodigde nutriënten binnenkrijgt. Vitaminen en mineralen zijn een must in de herstelperiode (groenten en fruit), maar het allerbelangrijkste is het innemen van een goed anti-oxidanten complex (voedingssupplement). Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de beschadigingen sneller te verwijderen, waardoor het genezingsproces zich snel en gezond kan voltrekken. Bij deze blessure is het ook nog van belang om genoeg botopbouwende nutriënten binnen te krijgen (zoals calcium, magnesium en vitamine D), zodat het botstuk optimaal kan herstellen.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Meniscus & Kruisband Scheur > Fitnessnet-