Oefeningen Trapezius


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Oefeningen Trapezius

Deze spier ligt bovenop de rug, tussen de twee delen van de latissimus dorsi (de grote rugspier). Het loopt door naar de schouders, waar het zich nesteld tussen de delta spieren en de nek spieren (sternocleidomastoideus). De functie is om de gehele schouder gordel omhoog en omlaag te brengen (elevatie en depressie), om het hoofd te draaien en om de schouderbladen naar elkaar toe te brengen (schouder retractie). Om deze bewegingen mogelijk te maken, heeft de trapezius een drie-voudig vezelverloop. De vezels aan de bovenkant van de trapezius lopen richting de nek en zorgen voor het optillen van de schouder (oefening : shrugs). De vezels in het midden van de spier (die horizontaal lopen) zorgen voor het naar elkaar toebrengen van de schouderbladen (oefening : roeien). De onderste vezels lopen naar beneden en zorgen voor de depressie van de schouder (oefening : lat pulldown machine).
Een kanttekening moet geplaatst worden bij het trainen van de trapezius. Door het overmatig trainen van -voornamelijk de bovenkant van- de trapezius, kan de spier dermate gaan groeien (hypertrofiëren), dat de zenuwbundels (die door de spieren heen lopen) afgekneld kunnen worden en dat de doorbloeding verslechterd wordt. Dit kan zorgen voor nekpijn en voor pijnuitstralingen naar bijvoorbeeld het gezicht.

Vezelverloop Trapezius
Aan de rechterkant kunt een u uitvergrote afbeelding van de trapezius zien. De trapezius is omlijnd (als een vlieger) met blauwe lijnen. In de vlieger ziet u -aan de rechterkant- drie blauwe lijntjes lopen, die ieder een vezelverlooptype voorstellen. Het bovenste vezelverloop zorgt voor het optrekken van de gehele schoudergordel. Het middelste vezelverloop zorgt voor het naar elkaar toetrekken van de schouderbladen en het onderste vezelverloop zorgt voor het naar beneden trekken van de gehele schoudergordel.


  Upright Rows
  Shrugs
  Vertical Traction
  High & Low Pulley
  Trapezius Cuff
  Posterior Hand Clasp

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Oefeningen Trapezius > Fitnessnet-