Schouder uit de kom


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schouder uit de kom

Wanneer de schouder uit de kom is, is de kop van de humerus (bovenarmbot) uit de kom van de schouder geschoten. Dit kan veroorzaakt worden door een val op een gestrekte arm, een harde klap tegen de schouder of door een extreme rotatie van de arm (waarvoor het schoudergewricht niet is gemaakt). Soms wordt deze dislocatie vergezeld door een (bovenarm-)fractuur.

Behandeling
Behandeling van deze blessure is erg pijnlijk, omdat de arm vaak met de hand moet worden teruggezet in de schouderkom. Nadat de arm is teruggeplaatst, moet deze lang rust krijgen. Omdat hierna de rotator cuff is opgerekt, wordt het aangeraden rustig te gaan beginnen met schouderoefeningen om de spieren daar te versterken (zie de schouder-, borst- en rug oefeningen voor dit gebied).

Blessures en Voeding
Een blessure is een beschadiging van het weefsel. Bij een dergelijke aandoening komen veel zogenaamde radicalen vrij uit de kapot gescheurde weefsels (oxidanten). Het is dan ook van uitermate groot belang dat het lichaam de benodigde nutriënten binnenkrijgt. Vitaminen en mineralen zijn een must in de herstelperiode (groenten en fruit), maar het allerbelangrijkste is het innemen van een goed anti-oxidanten complex (voedingssupplement). Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de beschadigingen sneller te verwijderen, waardoor het genezingsproces zich snel en gezond kan voltrekken. Bij een fractuur is het ook nog van belang om genoeg botopbouwende nutriënten binnen te krijgen (zoals calcium, magnesium en vitamine D), zodat het botstuk optimaal kan herstellen.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Schouder uit de kom > Fitnessnet-