Verdraaiing van de knie


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Verdraaiing van de knie

Een verdraaiing van de knie is de meest voorkomende knieblessure (waarbij de collaterale banden aan de zijkant van de knie en/of kruisbanden in het kniegewricht worden opgerekt - zie onderstaande afbeelding). Het wordt veroorzaakt door een verkeerde draai van de knie of door een val. Zwellingen en pijn zijn de meest voorkomende symptomen. Lopen is niet onmogelijk, maar het kan wel erg veel pijn doen.

Behandeling
De behandeling van een verdraaide knie bestaat vooral uit rust. Er kan weer met sporten worden begonnen als de pijngrens dit toelaat. Natuurlijk moet er direct na de verdraaiing ijs op de knie worden gelegd, om zwellingen (en dus een langere hersteltijd) te voorkomen.

N.B. na een blessure, ontstaat er vaak een zwelling door de afgifte van bloed en vocht door het beschadigde weefsel (dit hangt af van de beschadiging van bijvoorbeeld de aderen). Door deze afgifte ontstaat er druk rondom de blessure, waardoor er vaak pijn ontstaat. Bovendien wordt, door de aanwezigheid van vreemde vloeistoffen in het weefsel, het genezingsproces duidelijk afgeremd.

Blessures en Voeding
Een blessure is een beschadiging van het weefsel. Bij een dergelijke aandoening komen veel zogenaamde radicalen vrij uit de kapot gescheurde weefsels (oxidanten). Het is dan ook van uitermate groot belang dat het lichaam de benodigde nutriënten binnenkrijgt. Vitaminen en mineralen zijn een must in de herstelperiode (groenten en fruit), maar het allerbelangrijkste is het innemen van een goed anti-oxidanten complex (voedingssupplement). Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de beschadigingen sneller te verwijderen, waardoor het genezingsproces zich snel en gezond kan voltrekken.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Verdraaiing van de knie > Fitnessnet-