Verzwikking


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Verzwikking

Een verzwikking houdt het -te ver- oprekken van de banden van de pols in. Na zo'n blessure ontstaat er vaak een zwelling door de afgifte van bloed en vocht door het beschadigde weefsel (dit hangt af van de beschadiging van de aderen). Door deze afgifte ontstaat er druk rondom de blessure, waardoor er vaak pijn ontstaat. Bovendien wordt, door de aanwezigheid van vreemde vloeistoffen in het weefsel, het genezingsproces duidelijk afgeremd .

Behandeling
Deze blessure wordt tegengegaan door het koelen van het geblesseerde lichaamsdeel (met ijs). Hierdoor vernauwen de bloedvaten zich, waardoor er minder vloeistof wordt afgezet in de normale weefsels. Dit verklaart ook meteen waarom het ijs zo snel mogelijk (binnen 5 minuten) op de pols moet worden gelegd na een verzwikking.

Deze blessure komt vooral voor bij sporters die veel druk zetten op hun handen (zoals bij vechtsporten). De beste manier om de pols te beschermen tegen verzwikking is het laten hangen van de pols (geen spieren spannen) in de banden, in plaats van het strekken van de pols. Het is dus niet de bedoeling dat de pols en onderarm parallel lopen, maar dat de pols iets naar beneden hangt.

Blessures en Voeding
Een blessure is een beschadiging van het weefsel. Bij een dergelijke aandoening komen veel zogenaamde radicalen vrij uit de kapot gescheurde weefsels (oxidanten). Het is dan ook van uitermate groot belang dat het lichaam de benodigde nutriënten binnenkrijgt. Vitaminen en mineralen zijn een must in de herstelperiode (groenten en fruit), maar het allerbelangrijkste is het innemen van een goed anti-oxidanten complex (voedingssupplement). Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de beschadigingen sneller te verwijderen, waardoor het genezingsproces zich snel en gezond kan voltrekken.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Verzwikking > Fitnessnet-