Wat is Bodybuilding?


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Wat is Bodybuilding?

Bodybuilding is, zoals de naam als zegt, het opbouwen van het lichaam met spiermassa. Hierin wordt gebruik gemaakt van verschillende fitness oefeningen, waarmee de spieren gestimuleerd worden om te groeien. Bodybuilding is groot geworden op Muscle Beach, Santa Monica door mensen als Dave Draper, Larry Scott en Arnold Schwarzenegger. In Nederland wordt het bodybuilding nog steeds geassocieerd met anabolen en veel te grote spierbundels. In de basis is bodybuilding echter het proces waarmee de spieren in het lichaam worden opgebouwd en is in deze definitie een zeer populaire bezigheid in Nederland geworden.

Trainingswijze
In Bodybuilding heiligt het doel de middelen waarbij het doel is om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen. Hierin is functionaliteit van ondergeschikt belang. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van methoden, gewichten en bewegingen die in het dagelijks leven nagenoeg niet voorkomen. Het voordeel hiervan is dat de spieren een grotere prikkel krijgen om te gaan groeien.

Voeding
Goede voeding is van groot belang voor een bodybuilder, doordat hij of zij zeer veel druk legt op het opbouwende vermogen van het lichaam. Hierin zijn voldoende bouwstoffen (eiwitten) van het grootste belang, evenals producten om de training effectiever te maken (zoals creatine).

Anabolen
Sommige bodybuilders gebruiken zelfs anabole steroïden (anabolen) om sneller te kunnen groeien. Dit zijn medicijnen die bijvoorbeeld het lichaam aansporen sneller te herstellen na een training, waardoor er meer getraind kan worden. De neveneffecten zijn echter velerlei, en de effecten op lange termijn vaak destructief. Natural Bodybuilding (zonder anabolen) is dan ook een opkomende tak uit de bodybuilding wereld. Zij maken alleen gebruik van legale voedingssupplementen en derhalve niet van pro-hormonen of anabolen.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2021 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Wat is Bodybuilding? > Fitnessnet-